O televiziune enervant de adevarata!

Agricultorul terorist de la Brăila a defrișat codrii Neamțului

De ceva timp am primit o informație pe surse cum că teroristul Omar Hayssam ar fi avut afaceri agricole și forestiere în Brăila și Neamț, afaceri prin care împreună cu alți agricultori au tras niște țepe foarte mari statului român iar o parte din banii rezultați au mers către finanțarea unor grupări teroriste. Cum un asemenea subiect e extraordinar de greu de documentat, a durat ceva timp. Iată ce am descoperit:
Cel mai cunoscut terorist din Romania, Omar Hay­ssam a înființat firma Agro City Center cu care a cumpărat fostul IAS din comuna Stăncuţa, judeţul Brăila, unde funcţiona una din cele mai mari orezării din ţară, unde se afla și cea mai mare stație de pompare pentru irigațiile din zona agricolă Insula Mare a Brailei. Așadar, Hay­ssam a achizitionat terenuri in Braila de multe miliarde de lei si a mai luat si o fostă orezărie în depozitele căreia se afla pe atunci marfă în valoare de alte multe miliarde.
Mai mult de atat, bine consiliat, Hayssam a încasat în 2001 subvenţii în valoare de 4 miliarde. In același an, parca după un tipar cunoscut și la Neamț, Omar Hayssam a încheiat un contract de asociere cu fostul IAS brailean și a executat ­silit SC Stanriz Stăncuţa, acaparând imediat 10 tractoare noi, cinci combine Class şi mai multe utilaje speciale pentru cultura orezului.
Dupa cunoscutul model al privatizarilor deștepte, fostul IAS luat de Hay­ssam la Brăila a intrat în faliment, cei 500 de angajați au fost dați afară iar cea mai mare orezărie din ­România a fost închisă.
Desigur că Hay­ssam a facut multe alte șmecherii în Brăila cu mult sprijin și consiliere din partea specialiștilor în escrocarea bugetului de stat astfel că la ADS e notată o datorie de 3,1 milioane pe numele S.C. Agrocity Center SRL( firmă aparținând lui Omar Hayssam ) în contul 8034, un cont pentru „Debitori Scoşi din Activ dar urmăriţi în continuare” adica pe românește la secțiunea ”ce a păpat lupul e bun păpat”.
Mergând mai departe pe partea forestieră a afacerilor teroristului am descoperit ca a avut afaceri serioase cu masă lemnoasă pe teritoriul județului Neamț iar banii rezultați mergeau în finanțarea unor grupări teroriste. Haideți să vedem cum a ajuns teroristul să ne taie pădurile și mai ales să dovedim prezența lui in Neamț, că mai toată lumea vrea să pună batista pe țambal și să nu se discute de finanțarea teroriștilor din fonduri obținute chiar în Județul nostru.
În anul 2000 Omar Hayssam a pus mâna pe o mare fabrica numită Foresta Nehoiu si care la fel ca Foresta din Neamt avea vreo 3000 de angajați care au rămas pe drumuri pentru că inevitabil și aici s-a ajuns la faliment, dar nu înainte de a defrișa mari suprafețe de păduri în județele Moldovei. Pentru a fura eficient Omar a creat filiale ale afacerii cu masă lemnoasă. Toate aceste fabrici de chereastea care funcționau ca filiale erau numite ”Best Wood”: Best Wood Berești Tazlau, Best Wood Production Comanesti, Best Wood Nehoiu, Best Wood Moldovița si desigur Best Wood Tarcau (Neamt).
De exportul cherestelei din Neamț se ocupa SC „Manhattan Enterprises“ SRL și SC „Best Wood“ SRL care exporta 170.000 metri cubi anual. Cheresteaua pleca cu vapoarele catre o altă firmă din Siria si anume „Omar Company for Transport ltd. Homs“.
Dupa ce a prins gură la panză, teroristul escroc a început să amenințe pe toată lumea cu pușcăria sau cu alte abuzuri savarșite de instituții ale statului român. Mihai Istrate, unul dintre foștii sai parteneri, care spunea ca a fost arestat la comanda sirianului, a declarat la vremea respectivă că Omar i-ar fi spus : „Fac ce vreau eu în România, nu ai cum sa te pui cu mine. Eu sunt Poliția si Justiția. Te și arestez, daca mă mai bați la cap“.
Nu știu de ce mi se par atât de familiare apucăturile acestui terorist și de ce nu mă miră deloc modul în care a falimentat fabrici, a prejudiciat statul român cu milioane de euro și a lăsat pe drumuri mii de români. Poate pentru ca sunt obișnuit sa aud ca in Neamț încă se intâmplă astfel de lucruri ? Cine știe… Hai pa!

Postat in Facebook

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata


*