O televiziune enervant de adevarata!

Autoritățile nemțene nu vor să propună decăderea din drepturile părintești a celor care au în îngrijire minori infractori

Autoritățile nemțene nu vor să propună decăderea din drepturile părintești a celor care au în îngrijire minori infractori.
Legea spune ca :
Art. 508 Noul cod civil Condiţii Decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti
(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.
(2) Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială. Participarea procurorului este obligatorie.

Eu, ca simplu om fără pregătire juridică înțeleg din acest text de lege că oricine poate cere decăderea din drepturile părintești și mai mult de atât, oricine poate cere la Direcţia Generalã de Asistenţã Socialã şi Protecţia Copilului demararea procedurilor pentru decăderea din drepturi și instituționalizarea minorilor infractori.
Până la această oră nicio instituție din Neamț nici măcar nu a mers cu vreo propunere de decădere din drepturi către Direcţia Generalã de Asistenţã Socialã şi Protecţia Copilului, drept pentru care, la cererea cititorilor am făcut noi această propunere și am înregistrat-o oficial la Direcţia Generalã de Asistenţã Socialã şi Protecţia Copilului.
Desigur că această măsură este una extremă, dar când vorbim de sute de tâlhării la un oraș de marimea municipiului Piatra Neamț, situația implică măsuri extreme.
O decădere din drepturi v-a obliga autoritățile ca în cazul unei infracțiuni să rețină minorul și să îl predea doar unei alte instituții care să îl izoleze de societate, nemaifiind posibilă încredințarea în grija părinților.
decadere-din-drepturi

Postat in Facebook

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata


*