O televiziune enervant de adevarata!

”Cum a ajuns cea mai mare exploataţie agricolă din Europa la Culiţă Tărâţă”

După cum spune www.romanialibera.roCuliţă Tărâţă , baronul UNPR de Neamţ, este acuzat de un fost partener de afaceri că l-a înşelat cu zeci de milioane de euro pentru a pune mâna pe cele 60.000 de hectare din Insula Mare a Brăilei. Gheorghe Strungariu, care a deţinut Cerealcom Vaslui, a depus zilele trecute plângere la DNA pentru înşelăciune împotriva lui Tărâţă.
Omul de afaceri Gheor­ghe Stungariu nu este la prima acţiune împotriva preşedintelui CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă. În 2003, acesta s-a autodenunţat la PNA (fostul DNA), declarând că Tărâţă i-a cerut 500.000 de dolari pentru a oferi mită autorităţilor de atunci, în schimbul obţinerii terenurilor din Insula Mare a Brăilei. Dosarul nu a fost finalizat.
În anul 2001, Gheorghe Strungariu, un afacerist controversat, era unul dintre cei mai mari agricultori din România. Prin firma sa, Cerealcom Vaslui, exploata în Moldova peste o sută de mii de hectare de teren agricol. Legăturile sale de afaceri cu Culiţă Tărâţă au început în anul 2001, atunci când firma lui Strungariu a plătit banii pentru ca TCE 3 Brazi, ce aparţinea lui Culiţă Tărâţă, să cumpere firma Umaro SA Roman.În schimbul banilor, Culiţă i-a promis lui Strungariu că vor prelua împreună Insula Mare a Brăilei cu ajutorul influenţei pe care o avea la acel moment în Guvernul Năstase. Culiţă Tărâţă era deputat PSD şi membru în Comisia pentru Agricultură a Parlamentului României.
Tot www.romanialibera.ro mai spune in articolul publicat pe 16.07.2014 ca insolvenţă TCE 3 Brazi ascunde sute de milioane datorii
”Datoria TCE 3 BRAZI, societate pentru care s-a cerut acum o lună insolvența, avea în luna martie a acestui an datorii de şase milioane de lei către bugetul de stat, potrivit site-ului ANAF. Pe de altă parte, reprezentanții firmei nu recunosc public aceste datorii. Într-un comunicat remis presei, Radu Bălău precizează că firma lui Culiţă Tărâţă nu are datorii decât de un milion de lei. La acestea se mai adaugă și cele către Agenția Domeniilor Statului (ADS).
Din anul 2002 până în anul 2007, firma lui Tărâţă a acumulat datorii de 55.744.311 de lei, la care s-au adăugat penalităţi de 43.330.007 de lei, ceea ce a condus la o datorie totală de 99.074.319 de lei.”
Articolul complet se poate citi aici http://www.romanialibera.ro/special/reportaje/cum-a-ajuns-cea-mai-mare-exploatatie-agricola-din-europa-la-culita-tarata-343313

Postat in Facebook

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata


*