O televiziune enervant de adevarata!

Demers legitim pentru Baza Hipică sau motiv de aruncat cu noroi ?

est-tv-baza-hipica

De ceva vreme la EST TV, post TV independent de toată lumea in afata de Culiță Tărâță, se desfășoară tot felul de dezbateri pe tema terenului de la Baza Hipică. Aparent un demers justificat, aceste dezbateri deviază de fiecare dată în tot felul de discuții care porcăiesc inutil diverși oameni. De exemplu aseară am vazut doi ”jurnaliști independenți” cum au plecat de la o discuție civilizată si corectă și au ajuns să vorbească de ”mafia locală”, ”grupurile de interese”, ”prefectul care sta la șpriț cu nu știu ce om politic”, ”ce studii are fratele domnului Misăilă de a ajuns consilier local” și multe , multe lucruri care nu au treabă nici cu caii, nici cu câinii.
Tot din această emisiune am aflat că vizita lui Ponta la Neamț se plănuiește a fi întreruptă în stilul caracteristic al domnului Lupu, dar în realitate credem că e vorba doar de o metodă de a crea disconfort domnului Ponta ca acesta să se supere pe prefect și eventual pe domnul Ionel Arsene, seful PSD Neamț.
Interesant este că în această dezbatere sterilă, marii jurnaliști nu vorbesc decât despre efect, nu și despre cauză. În continuu auzim de firma GES care a cumpărat terenul și de Misăilă care deține această firmă și este omul lui Pinalti, dar nu auzim nimic de cei care au dus Perla Invest la situația în care să fie executată silit deși, această firmă a fost condusă spre colaps de câțiva directori incompetenți, ca să nu spunem bandiți.
Dacă tot se gădesc cei de la EST TV să explice poporului ce rau e Dan Misailă și ce lipsă de studii are fratele lui, haideți să vedem cine sunt totuși acești oameni.
Prieten vechi a lui Gheorghe Ștefan dar în relații la fel de bune și cu Tărăță Culiță și cu mai tot spectrul politic, succesul în afacerile cu pază ale lui Dan Misăilă sunt greșit legate de Gheorghe Ștefan deoarece pe vremea guvernării PDL, firma GES avea câteva sute de angajați și câteva contracte suspecte de a fi fost obținute pe linie PDL, iar acum este cel mai mare angajator din județul Neamț cu aproximativ 3000 de angajați și 22 de sedii în toată țara. Dacă e să ne uităm la cifra de afaceri a acestei firme putem observa că a contribuit cu zeci de miliarde  taxe și impozite în Neamț unde își are și sediul central.
Mai mult de atât, Dan Misăilă este genul de om care nu vrea să supere pe nimeni, nu vrea să se certe cu nimeni, lasă de la el de fiecare dată, nu iese public să se laude că dă de mâncare la 3000 de familii sau că face afaceri în economia reală. Dan Misăilă întreține relații cordiale cu toți oamenii influenți pe plan local și național pentru că altfel nu poți face afaceri în România.
Fratele lui Dan Misăila, Cătălin Misăilă este consilier local la Piatra Neamț și are propria afacere, un mic restaurant,  unde muncește mai toată ziua, cot la cot cu angajații, fără să se agațe de poziția fratelui său.
Despre Dan Misăilă s-au spus și se vor mai spune multe pentru simplu fapt că el nu vrea să profite de poziția sau banii pe care-i are și nu intră în polemici nici măcar atunci când ar fi îndreptățit să o facă.
Chiar și în situația în care firma GES ar fi achiziționat terenul pentru Pinalti sau oricine altcineva, cred că un discurs legitim ar trebui să înceapă de la cei care au dus Perla Invest la executarea silită, ca să nu mai spun că atunci când  vorbim de chestii trecute din proprietatea statului în cea privată, tare zic eu că Misăilă e în coada listei și ar trebui să începem discuțiile de la campionii județului în domeniul acaparări și transformării în venituri proprii a terenurilor și imobilelor ce au fost în proprietatea statului.
Analizând aspectele problemei și realitățile nemțene avem doua ipoteze: ori firma GES nu are contracte de publicitate mulțumitor de consistente cu anumite entități media ”independente” și imparțiale din frumosul nostru județ, ori a pus cineva ochii pe contractele de pază pe care le are această firmă.

Iosub Robert

PS: Postul EST TV este într-un conflict de interese moral major cu subiectul Dan Misăilă din următoarele motive:
1. Dan Misăilă deține un post TV concurent cu EST TV.
2. Dan Misăilă deține un ziar concurent cu ziarul unde lucrează moderatorul de la EST TV .
3. Dan Misăilă deține o firma de pază și supraveghere iar administratorul EST TV se ocupă de același tip de activități de pază și supravegherea a multor firme ce gravitează în jurul numelui Tărâță.

Postat in Facebook

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata


*