O televiziune enervant de adevarata!

Expoziție permanentă în Turnul lui Ștefan cel Mare

Complexul Muzeal Județean Neamt și Parohia ”Sf. Ioan Domnesc” invită pietrenii și turiștii să viziteze expoziția permanentă din Turnul lui Ștefan cel Mare. Expoziția a fost deschisă publicului din data de 24 iunie 2014 și poate fi vizitată zilnic între orele 10.00-18.00. Luni este inchis.

Expoziția prezintă la parter mini-muzeul Bisericii Sf. Ioan Domnesc, la etajul I istoria turnului clopotniță, la etajul II școlile din preajma Bisericii Sf. Ioan Domnesc, la etajul III clopotele Bisericii Sf. Ioan Domnesc, iar la ultimul etaj orologiul din 1890.

Turnul-clopotniță datat cu anul 1499 este un monument istoric aflat în proprietatea Bisericii Sf. Ioan Domnesc și în administrarea Complexului Muzeal Județean Neamț. Ctitorie a voievodului Ștefan cel Mare, turnul a devenit un simbol al municipiului Piatra-Neamț. Aparține complexului medieval Curtea Domnească, alături de bisercă, cele două case domnești, zidul de incintă și câteva complexe de locuire, identificate pe baza cercetărilor arheologice.vizitatori

Postat in Facebook

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata


*