O televiziune enervant de adevarata!

Pe cine vor nemțenii în funcția de președinte al României ?

statistica

Grupul de presă Neamț a efectuat un sondaj de opinie referitor la intenția de vot pentru președintele României. La sondaj au participat peste 2000 de nemțeni care au răspuns la intrebarea: ”Dacă mâine ar fi alegeri pentru președintele României, cu cine ai vota? ”zpn
În mediul online au participat la sondaj 670 de persoane pe ziarpiatraneamt.ro, 214 persoane pe ziartarguneamt.ro, 314 pe neamt.tv care s-au exprimat în proporție de 43% pentru Klaus Iohannis, 29% pentru Victor Ponta, și 7% pentru Călin Popescu Tăriceanu.
În mediul offline au participat la sondaj 830 persoane intervievate direct de voluntarii noștri și 50 sondajztgpersoane intervievate aleatoriu în cadrul unui material filmat.
La sondajul din stradă, oamenii il preferă pe Victor Ponta în proporție de 46% , pe Klaus Iohannis l-ar vota 30% iar pe Călin Popescu Tăriceanu doar 8%.
Așadar, conform sondajului efectuat de G.P.N. dacă mâine ar fi alegeri pentru președintele României, nemțenii care ar participa la vot ar acorda 37,5 % lui Victor Ponta, 36,5% din voturi ar merge la Klaus Iohannis iar restul voturilor s-ar împărți între ceilalți candidați.
Îngrijorător este faptul că mai sus sunt exprimate procentele din totalul celor care au declarat că vor merge la vot, dar din totalul subiecților intevievați 40% au declarat că nu merg la vot pentru că nu au încredere în nici unul dintre candidați și 15% sunt încă indeciși. Deci, estimativ, dacă mâine ar fi alegeri prezidențiale prezența la vor ar fi de maxim 50%.

Postat in Facebook

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata


*