O televiziune enervant de adevarata!

Prospecțiuni S.A. face ”combinații” ilegale cu primarul de la Țibucani

Având nevoie de un cartier general unde să se adune cu mașinile și să își tragă sufletul după incursiunile pe terenurile nemțenilor, cei de la Prospecțiuni S.A. au făcut o înțelegere ilegală cu Ioan Sîrbu, primarul comunei Țibucani care le-a oferit gratuit, fără absolut nici un fel de contract, un spațiu de birouri și vreo două hale din cadrul fostului CAP din comună.
Văzând asemenea tupeu din partea primarilor dar și din partea celor de la Prospecțiuni care au acceptat această cârdășie dubioasă, câțiva consilieri locali ne-au povestit cum primarul, după bunul sau plac, a pus la dispoziția celor de la Prospecțiuni SA câteva clădiri din comună și desigur le-a dat voie să își desfășoare activitatea nestingheriți pe terenurile ce aparțin comunei.
Cu o nonșalanță debordantă primarul Ioan Sîrbu ne-a recunoacut că nu are semnat nici un contract dar urmează să semneze unul de sponsorizare deoarece cei de la Prospecțiuni SA i-ar fi dat două calculatoare în schimbul folosirii acelor cladiri. Chiar nu știm ce ar mai fi de comentat atâta timp cât primarul recunoaște că a primit fără acte niște bunuri de la cei de la Prospecțiuni și în schimb le-a oferit, tot fără acte, acces de folosință gratuită pentru terenuri și clădiri din comună.
Inchipuiți-vă ce scandal monstru ar ieși dacă primarul din Piatra Neamț sau din orice altă localitate ar da spre folosință gratuită câteva clădiri unei firme fără absolut nici un contract ci doar așa că vrea mușchiul lui să dispună de bunurile publice după bunul său plac. Ce îngeri păzitori trebuie să aibă un primar sau de unde trebuie sa-i vină garanțiile de neinculpare penală ca să își permită să facă așa ceva ? … o întrebare la care ar trebui să raspundă organele abilitate, desigur dacă au voie să se autosesizeze în cazul primarilor susținuți de un anumit om politic din Neamț.
Pentru a nu fi dubii în legătură cu aspectele reclamate de aleșii din Țibucani, am luat legatura și cu secretara comunei, cea care se ocupă de legalitatea actelor din primăria Țibucani. Din păcate situația ilegală semnalată de consilierii locali din Țibucani și recunoscută de primar a fost atestată și de secretarul comunei, o doamnă care este efectiv îngrozită de câte ilegalități vede zi de zi în această comună.
Ancheta noastră teoretic ar trebui să se incheie aici. Cele reclamate s-au confirmat și au fost recunoscute de cel reclamat iar garantul legalității din această comună ne-a confirmat că s-a încălcat legea. De acum așteptăm reacții din partea organelor competente dacă, cum spuneam mai devreme, nu cumva la Neamț anumite interese sunt mai presus de legile României.

Postat in Facebook

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata


*