O televiziune enervant de adevarata!

Prospecțiuni S.A. și frica de a răspunde la întrebări

Cu un sprijin cel puțin ciudat din partea președintelui Consiliului Județean Neamț cei de la Prospecțiuni SA  au venit în Neamț călcând în picioare până și elementarul bun simț, că de legi nu mai vorbim, dovadă stând nenumăratele dosare penale deschise.
De când au venit în Neamț cei de la Prospecțiuni, am încercat să stabilim o comunicare cu ei ca să explicăm nemțenilor ce se întâmplă numai că ne-am izbit de o echipă speriată de orice contact în fața unei camere de luat vederi.
Mai departe am încercat tot ce a fost omenește posibil pentru a obține un interviu cu un reprezentant al celor de la Prospecțiuni numai că ei au ales să meargă la EST TV unde să fie tratați cu multă ”prietenie” și fără întrebări incomode.
Dupa acest prim episod a mai trecut o perioadă și  au reînceput discuțiile publice bazate în special pe acuzații de tulburare de posesie din partea celor de la Prospecțiuni.  Am reluat demersurile invitând pe cei de la Prospecțiuni la discuții, ba chiar am solicitat în mod public participarea lor la dezbateri televizate, lucru care a rămas fără răspuns, motiv pentru care m-am deplasat personal la Bucuresti . La începutul lunii iulie am mers la sediul central al Prospecțiuni SA unde ni s-a spus că nu e nimeni care să ne poată răspunde oficial la întrebări și ca trebuie să facem o cerere scrisă, etc .
Ei bine, ca să le facem pe plac, am făcut și acea cerere scrisă în care le dădeam mai multe variante media dintre care să aleagă numai să accepte o dezbatere televizată dar ei au răspuns ce au vrut.
prospectiuni-saDesigur ca am continuat încercările de a comunica și am insistat să avem la o dezbatere un reprezentant al Prospecțiuni SA numai că …ghinion…  nu au om de comunicare disponibil în Neamț.

prospectiuni-2

Și de această dată am încercat să găsim o portiță de comunicare oferindu-ne să ne deplasăm noi din nou la București numai să vrea să vorbească cineva de la ei in fața unei camere de luat vederi, dar și această ofertă s-a izbit de aceeași frică a celor de la Prospecțiuni.

From: Ziar Piatra Neamt [mailto:info@ziarpiatraneamt.ro]
Sent: 18 July 2014 15:52
To: Andra Sas
Subject: Re: Solicitare interviu

Buna ziua!

Nu înțelegem cum ar putea fi dificilă deplasarea unui reprezentant al companiei Prospecţiuni SA la Neamţ, atât timp cât compania dumneavoastră are deja o echipă tehnică si sute de oameni deplasaţi în acest județ, iar prezența companiei dumneavoastră a creat disensiuni sociale în urma cărora s-au deschis dosare penale.
Deoarece considerăm că este esențială informarea corectă a cetățenilor, mai ales în ideea de a se evita conflictele sociale izbucnite dintr-o greşită interpretare a activității Prospecțiuni SA, vă rugăm să ne comunicaţi ziua din săptămâna viitoare și intervalul orar în care să venim noi la dumneavoastră la București pentru a realiza filmarea.

Cu stimă,
Iosub Robert
www.ziarpiatraneamt.ro

În continuare am insistat să putem comunica față în față și chiar am fost destul de acizi dar …. va lăsăm să vedeti cum au încheiat orice variantă de dezbatere cei de la Prospecțiuni dar în paralel au trimis din nou reprezentanți la EST TV ca să fie dați cu ”var”.

-----Original Message-----
From: Ziar Piatra Neamt [mailto:info@ziarpiatraneamt.ro] 
Sent: 18 July 2014 19:07
To: Andra Sas
Subject: Re: Solicitare interviu

Cu tot respectul insistăm in sensul obținerii macar a unui interviu in variantă video și suntem dispuși să ne deplasăm oricănd și in orice punct din țară pentru a ni se răspunde direct la intrebări in scopul informarii cat mai corecte a nemțenilor.
Refuzul Prospecțțiuni S.A. de a discuta cu noi in fața unei camere de luat vederi in condițiile in care am acceptat toate conditiile impuse de dumneavoastră și am urmat toate demersurile solicitate, este o atitudine de natură să ne ingrijoreze și să ne facă să ne punem foarte multe semne de intrebare in legatură cu onestitatea activităților desfășurate de Prospecțiuni S.A.
Rămănem in continuare deschiși la ideea unui dialog real in fața unei camere de luat vederi dar epuizând toate variantele posibile de a obține un interviu din partea unui reprezentant al firmei Prospecțiuni S.A. 
consideram ca fiind ostilă comunicării atitudinea abordată de dumneavoastră și mai ales lipsită de bun șimț față de nemțenii care ne aleg pe noi ca sursă de informare.

Cu respect
Iosub Robert
RASPUNS : 
Buna ziua,

Va multumim inca o data ca ati urmat procedura standard, pe care toti colaboratorii nostri o respecta.  

Prospectiuni nu a refuzat o discutie, iar ingrijorarile dumneavoastra sunt nefondate, atat timp cat noi am oferit o solutie de comunicare alternativa propunerii initiale. Dimpotriva, de vreme ce dumneavoastra refuzati comunicarea scrisa cu reprezentantii companiei noastre, o propunere pe care v-am lansat-o in repetate randuri, nu putem decat sa avem la randul nostru indoieli cu privire la onestitatea si interesele dumneavoastra jurnalistice. Comunicarea in scris este, de asemnea, un dialog real, optim in conditiile in vi s-a explicat de la bun inceput ca reprezentantii abilitati sa comunice cu presa nu sunt disponibili in acest moment. Solutia noastra a venit in urma unei analize a website-ului dumneavoastra in urma careia am observat ca difuzeza stiri atat in varianta video, cat si cea online.

Tocmai pentru ca respectam nemtenii care va aleg ca sursa de informare, nu am amanat solicitarea dumneavoastra, ci am deschis imediat canalul de comunicare in scris. Din punctul nostru de vedere, pe care speram sa ni-l impartasiti, consideram ca aceasta initiativa nu este deloc ostila. Va invitam, daca doriti un raspuns in urmatoarele cateva zile, sa ne trimiteti intrebarile venite din partea cititorilor dumneavoastra, pe care le-ati fi adresat si in formatul video al interviului.

Cu stima,
Andra Sas

Am încercat în cele din urmă și varianta cu întrebări în scris dar este imposibilă pentru că fiecare răspuns naște o nouă întrebare iar cei de la Prospecțiuni SA știu acest lucru și au adoptat această strategie de lungire la nesfârșit a procedurilor de comunicare în mod clar pentru a nu răspunde unor întrebări legitime și a trece timpul necesar desfășurării operațiilor de prospectare în Neamț.
Văzând ca au epuizat toate variantele de a ne refuza dezbaterea televizată, cei de la Prospecțiuni S.A. au trecut la planul B. Un plan foarte imbecil prin care cei de la Prospecțiuni își permit să insinueze că publicația noastră ar avea alte interese ascunse în afara informării nemțenilor . Ei bine, avem soluții și pentru strategiile acestea de intoxicare de doi lei pe care încearcă cei de la Prospecțiuni să le lanseze în spațiul public.
Așadar, domnilor de la Prospecțiuni SA ,vă aștept în continuare la orice fel de dezbatere și ca să vă iasă pe nas strategia voastră de a insinua ca există interese ascunse eu va propun să avem la dezbatere și un detector de minciuni sau dacă vreți pot veni personal la București și mergem la orice poligraf oficial doriți să vă faceți de râs cu orice întrebare legată de interesele ascunse ale ziarpiatraneamt.ro în ceea ce privește activitatea companiei voastre în Neamț.
Sincer, credeam că la valoarea celor de la Prospecțiuni vom vedea un plan B mai inteligent, nu intoxicări de doi lei.
Adevarul este unul singur. Eu sunt dispus la dezbateri oricând, oriunde și chiar conectat la un detector de minciuni, pe când cei de la Prospecțiuni S.A. știu cine sunt și ce fac și vor fugi încontinuu de orice dezbatere față în față cu jurnaliștii care să le pună întrebări adevărate, nu sa-i lingușească.

Iosub Robert

PS: Domnilor de la prospecțiuni, aveți măcar bunul simț și terminați-vă în liniște lucrările pe care le efectuați la umbra îngerului politic care vă păzește și plecați de unde ați venit fără să mai intoxicați lumea cu minciunile voastre.

Postat in Facebook

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata


*