O televiziune enervant de adevarata!

Spitalul Județean de Urgență Neamț – rușinea spitalelor din România

Culiță Tărâță a adus spitalul din Piatra Neamț la stadiul de rușine națională.piatra neamt zoom (16)
Inainte de a ajunge Culiță Tărâță președinte la Consiliul Județean Neamț era jale dacă ajungeai internat în spitalul din Piatra Neamț. Medicamente nu erau iar cele care erau se achiziționau în moduri dubioase, aparatura aproape că nu exista, mizeria era cruntă, gândacii fiind ca la ei acasă iar mâncarea era imposibil de descris.
În ambiția lui de om cu gândire simplă de la țară Culiță Tărâță a gândit un plan cu care a crezut că va rezolva problema de la spitalul pietrean și cu această ocazie își va face și el imaginea de erou al județului, imagine de care este obsedat.
Uite așa a început Culiță Tărâță să se ocupe și de sănătate, domeniu despre care habar nu are nimic și pe deasupra e și foarte prost consiliat. În înțelepciunea lui simplă nea Culiță s-a apucat și a rezolvat în mare parte problema medicamentelor, a rezolvat destul de onorabil problema curățeniei și acceptabil pe cea a hranei, ba chiar cu ceva presiuni a rezolvat și unele lucruri legate de dotare. Dacă am vedea lucrurile la fel de neinspirat ca si președintele consiliului județean am fi tentați să spunem ca e bine ce s-a făcut, dar dacă ne uităm mai cu atenție vedem că unde nu e cap e vai de … noi.
Ei bine, azi suntem în situația în care resursele s-au cam terminat și ne-am ales cu un spital acceptabil ca aspect, cu medicamente, cu dotări, dar din păcate un spital de care fuge lumea ca de dracu. Ce facem acum cu tichia de mărgăritar?… pai nimic. Nu avem medici suficienți, dintre cei care sunt o mare parte sunt șpăgari sau se poartă execrabil, prea multe asistente și infirmiere calcă de trei ori în același loc dacă nu le plătești, iar cei care sunt în sistem și își fac meseria preferă de cele mai multe ori să își direcționeze proprii pacienți către Târgu Mureș sau Iași.
Din păcate, acum s-a ajuns la situația în care se vede clar și fără dubii care este adevărata problemă a Spitalului din Piatra Neamt, problemă pe care atât Culiță cât și marele manager al spitalului ori se fac că nu o văd, ori sunt atât de incompetenți încât poate chiar nu își dau seama.
Pentru că suntem deja obișnuiți cu reacțiile incompetentului ce conduce Consiliul Județean Neamț sau a celor care îl consiliază, vom face o comparație pentru incompetenți și vă vom propune un exercițiu dumneavoastră celor care înțelegeți realitățile.
Comparație: Am fost recent cu cineva la spitalul din Târgu Mures unde fug o mulțime de pacienți din Neamț și vă pot spune fără doar și poate ca acel spital în comparație cu cel din Piatra Neamț, arată mult mai rău, condițiile de cazare sunt mult mai urâte, mâncarea nu e cine știe ce, dotările arată mult mai rău ca la noi, dar toată lumea se poartă frumos și respectuos atât cu pacienții cât și cu aparținătorii, asistentele trec periodic pe la bolnavi și nu cerșesc mită din priviri iar medici nu îți sugerează, nu îți dau impresia că așteaptă și nu îți solicită șpagă niciodată, ba chiar sunt nenumărate cazurile în care nemțeni internați aici au spus că li s-a refuzat șpaga sau, în cel mai rău caz medicul a luat  de abia după ce pacienții s-au făcut bine. Mai mult de atât atenția acordată fiecărui pacient și rigurozitatea cu care se face totul este net superioară în mai toate județele învecinate.
Exercițiu : Dacă am sau nu dreptate că Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt spital-tg-mureseste o rușine puteți analiza fiecare dintre dumneavoastră făcând un exercițiu foarte simplu. Alegeți orice cunoscut al dumneavoastră și spuneți-i telefonic sau prin viu grai ca vă duceți cu soția/soțul, mama/tatăl până la Târgu Mureș dar nu precizați pentru ce. Veți observa că în replică veți primi întrebări legate de starea de sănătate a celui cu care vă deplasați la Târgu Mureș, semn că fuga de serviciile medicale de la spitalul pietrean este mai prezentă ca niciodată în mentalul colectiv. Din păcate am făcut acest experiment și nu prea am găsit persoane care să mă întrebe ce vizitez la Târgu Mureș sau ce afaceri am acolo, ci am primit doar compasiune, întrebări pe linie de sănătate și multe oferte de sprijin din partea celor apropiați.
Aici am ajuns. Cam aici ne-au adus strategiile de management din sănătatea nemțeană. Cam asta se întâmplă când managementul nu are marketing sau cei care au putere de decizie au orgoliul mai mare decat inteligența.
Ce fac cei care nu au pile sau bani de spitale universitare sau private ? Simplu. Se roagă la Dumnezeu să fie sănătoși și citesc în continuare în presa aservită lui Culiță tot felul de osanale și laude despre ce tichie de mărgăritar a mai făcut, din banii noștri, tovarășul Culiță Tărâță.
Și uite așa avem în Neamț școli reabilitate fără elevi, săli de sport noi dar nefolosite, parcuri proaspete în care nu merge nimeni și un frumos și dotat spital în care oamenii nu au încredere.

Iosub Robert

Postat in Facebook

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata


*